¤ MugiwaraDarkBB ¤

Eichiiro Oda: One Piece c. Mangájának alapján készült Fórumos Szerepjáték! Csatlakozz Te is és kalandozz a végtelen tengereken!
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Harci Képességek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Silvers Rayleigh
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 118
Regisztráció ideje : 2010. Jul. 09.

TémanyitásTárgy: Harci Képességek   Vas. Aug. 12, 2012 12:41 am

[harcművészet]
15 szintű
aktív

A harcművészet, mint képesség, a harcos azon képessége, amit csupán a teste használatával is képes űzni. Legyen az a keze, a lába, a haja, a feje, vagy bármilyen testrésze is amit használ, ha elég komoly és elhivatott, képes lesz vele versengeni mások harci tudásával.
A harcművészetet a játékos teljes egészében önmaga írja le, kezdve a használt testrészektől, a harcművészet módszerén és stílusán át, annak céljaiig, és minden szint fejlődésével épít az egészen egy nagy lépésnyit - éppen ezért nem probléma az sem, ha a kezdő leírása a képességnek mindössze annyi, hogy "ütésekkel, erőátvitelre koncentrált stílus."

Minden egyes szinten követelmény hogy a karakter erőnlét/állóképesség/gyorsaság/ügyesség értékeinek összege a harcművészet szintjének kétszerese fölött legyen.
Ha a harcművészetnek van elsődleges fókusza (erőnlét/állóképesség/gyorsaság/ügyesség) akkor kötelező a szintek között legalább egy a fókuszhoz kapcsolódó fejlesztést is megejteni.
Ha egy adott fejlesztés speciális vonást visz a stílusba, akkor az ahhoz kapcsolódó testi képességet is növelni kell.

Teshido
X szintű
aktív/passzív

A teshido csupán egy gyűjtőnév: azon következmények gyűjtőneve, amik a harcos életmódból származnak, és rendszerré válnak a harcosok élete során. Ez lehet aktív, de lehet passzív is, a különbség pedig mindössze az, hogy a harcos törődik-e vele, vagy sem, építi, követi-e a harcművészete útját, vagy csupán él a harcos mivolta következményeivel, esetleg még azt sem.
Aki aktív Teshido képességet ír, az a harcossága útját alkotja meg, és ahhoz valószínűleg egy filozófiát is párosít (figyelem, "az erősebb kutya b@szik" is egy féle filozófia), mit ha teljességében gyakorol, akkor valós bónuszok járnak érte, cserébe a képességéért fizet, ahogy minden más képességért.
Ha valaki egy passzív utat ír, ami inkább csupán a harcossága következménye, akkor járulékos, közvetett előnyei származhatnak, de semmi bónusza nem, illetve ez pénzbe se kerül.
Aki ilyenekkel nem törődik, akkor az úgy számít, hogy a harcos nem törődik a saját mivoltával és annak következményeivel, aminek csak negatívumai lehetnek, a későbbiekben akár staff által előidézett konfliktusokkal is.[fegyverstílus]
15 szintű
aktív

A fegyveres harcművészet, mint képesség, a harcos azon képessége, amit a teste és fegyvere(i) kombinációjával képes űzni. Legyen az bármilyen testrésze és bármilyen fegyver kombinálása, ha elég komoly és elhivatott, képes lesz vele versengeni mások harci tudásával.
A fegyveres harcművészetet a játékos teljes egészében önmaga írja le, kezdve a használt testrészektől, a fegyverhasználat módszerén és stílusán át, annak céljaiig, és minden szint fejlődésével épít az egészen egy nagy lépésnyit - éppen ezért nem probléma az sem, ha a kezdő leírása a képességnek mindössze annyi, hogy "hosszú kard egy és két kezes használata."

Minden egyes szinten követelmény hogy a karakter erőnlét/állóképesség/gyorsaság/ügyesség értékeinek összege a fegyveres harcművészet szintjének kétszerese fölött legyen.
Ha a fegyveres harcművészetnek van elsődleges fókusza (erőnlét/állóképesség/gyorsaság/ügyesség) akkor kötelező a szintek között legalább egy a fókuszhoz kapcsolódó fejlesztést is megejteni.
Ha egy adott fejlesztés speciális vonást visz a stílusba, akkor az ahhoz kapcsolódó testi képességet is növelni kell.

Bushido
X szintű
aktív/passzív

A bushido csupán egy gyűjtőnév: azon következmények gyűjtőneve, amik a harcos életmódból származnak, és rendszerré válnak a harcosok élete során. Ez lehet aktív, de lehet passzív is, a különbség pedig mindössze az, hogy a harcos törődik-e vele, vagy sem, építi, követi-e a harcművészete útját, vagy csupán él a harcos mivolta következményeivel, esetleg még azt sem.
Aki aktív Bushido képességet ír, az a harcossága útját alkotja meg, és ahhoz valószínűleg egy filozófiát is párosít (figyelem, "az erősebb kutya b@szik" is egy féle filozófia), mit ha teljességében gyakorol, akkor valós bónuszok járnak érte, cserébe a képességéért fizet, ahogy minden más képességért.
Ha valaki egy passzív utat ír, ami inkább csupán a harcossága következménye, akkor járulékos, közvetett előnyei származhatnak, de semmi bónusza nem, illetve ez pénzbe se kerül.
Aki ilyenekkel nem törődik, akkor az úgy számít, hogy a harcos nem törődik a saját mivoltával és annak következményeivel, aminek csak negatívumai lehetnek, a későbbiekben akár staff által előidézett konfliktusokkal is.[lövészet]
15 szintű
aktív

A lövészet, mint képesség, a harcos azon képessége, amit a távolsági fegyvere használatával képes űzni. Legyen az bármilyen fegyver, ha elég komoly és elhivatott, képes lesz vele versengeni mások harci tudásával.
A lövészetét a játékos teljes egészében önmaga írja le, kezdve a használt fegyvertől, a lövészet módszerén és stílusán át, annak céljaiig, és minden szint fejlődésével épít az egészen egy nagy lépésnyit - éppen ezért nem probléma az sem, ha a kezdő leírása a képességnek mindössze annyi, hogy "pisztolyos gyors-lövészet."

Minden egyes szinten követelmény hogy a karakter gyorsaság/ügyesség/ballisztika értékeinek összege a lövészet szintjének kétszerese fölött legyen.
Ha a lövészetnek van elsődleges fókusza (gyorsaság/ügyesség) akkor kötelező a szintek között legalább egy a fókuszhoz kapcsolódó fejlesztést is megejteni.
Ha egy adott fejlesztés speciális vonást visz a stílusba, akkor az ahhoz kapcsolódó testi képességet is növelni kell.

Houshido
X szintű
aktív/passzív

A houshido csupán egy gyűjtőnév: azon következmények gyűjtőneve, amik a harcos életmódból származnak, és rendszerré válnak a harcosok élete során. Ez lehet aktív, de lehet passzív is, a különbség pedig mindössze az, hogy a harcos törődik-e vele, vagy sem, építi, követi-e a harcművészete útját, vagy csupán él a harcos mivolta következményeivel, esetleg még azt sem.
Aki aktív Houshido képességet ír, az a harcossága útját alkotja meg, és ahhoz valószínűleg egy filozófiát is párosít (figyelem, "az erősebb kutya b@szik" is egy féle filozófia), mit ha teljességében gyakorol, akkor valós bónuszok járnak érte, cserébe a képességéért fizet, ahogy minden más képességért.
Ha valaki egy passzív utat ír, ami inkább csupán a harcossága következménye, akkor járulékos, közvetett előnyei származhatnak, de semmi bónusza nem, illetve ez pénzbe se kerül.
Aki ilyenekkel nem törődik, akkor az úgy számít, hogy a harcos nem törődik a saját mivoltával és annak következményeivel, aminek csak negatívumai lehetnek, a későbbiekben akár staff által előidézett konfliktusokkal is.

Ballisztika
5 szintű
passzív

A ballisztika, majdnem szó szerint, a lövedék útjának tana, de persze a tankör mindenre kiterjed, ami ezt befolyásolhatja. Minden különböző fegyvertípus minden lövedékének nagyrészt sajátságos a ballisztikája, ezért ha különböző fegyverrel akar komolyan bánni a lövészünk, akkor újratanulja majd annak a ballisztikáját is.
A képességet legalább két lövészet szintenként lehet felvenni, illetve ha új tapasztalatok hiányában van a lövészünk (ergo mindig ugyan azokat a stratégiákat-helyzeteket használja ki) így nincsenek új, szélesedő körű tapasztalatai akkor a felvételt a staff késleltetheti.
Ez a képesség a staff számára iránymutató a lövész képességeiről, és minden olyan helyzetben amikor kétes pont előtt áll a karakter a képesség szintje alapján dönthet a mesélő arról milyen információt adhat, illetve milyen sikeres a karakter lövése.
Harcászat
10 szintű
aktív

A harcászat olyasmi, amit sokan igen egyszerűnek vélnek, holott ez az egyik olyan dolog, amihez önmagában éveket lehet tanulni és tapasztalni úgy, hogy végül még mindig hiányos maradjon a tudásunk. Ennek az oka az, hogy harcban sosem lehet tökéletesen előre látni a jövőt, mivel azt egy vagy több másik ember akarata is irányítja, ami ugyanúgy változhat és gondolkodhat mint a miénk.
Röviden és tömören a harcászat azon harci-hadi ismeretek és tapasztalatok sokasága, amik egy szint után átfordulnak tényleges tudássá, és belátást engednek a harcok mélyébe is, láttatni engedik a kialakuló formációkat és mozdulatokat, a célokat az ellenfelek cselekedetei mögött, a lehetőségeket a saját oldalunkon.
A harcászat jártasság mindenki sajátja, mivel a legutolsó talpasnak is ismernie kell a rend és fegyelem, a morál, az ellenség mozzanatai jelentőségét. Ahogy feljebb és feljebb megyünk az irányítási szinteken, a harcászat egyre nagyobb fontossággal bír, pont úgy, ahogy egy gép pontos működésének ismerete teszi csak lehetővé az igazán tökéletes kihasználását, vagy ad lehetőséget, hogy a leggyorsabban roncsolhatóvá tegyük.

Ez a képesség a staff számára iránymutató az irányító és a küzdők képességeiről, és minden olyan helyzetben amikor kétes pont előtt áll a karakter a képesség szintje alapján dönthet a mesélő arról milyen információt, illetve milyen meglátásokat adhat át neki, mire emlékeztetheti őket.

Taktika
3 szintű
aktív

A taktikus kis csapatokat irányít, állít be, számukra tervezi meg a lépéseket, azonban a taktikát sokszor ezek a kis egységek is elvégezhetik és irányíthatják a saját helyzetük és ellenségük közvetlen ismerete alapján. Egy taktika lehet általános, vagy specifikus is, minden esetre ha van a raktáron egy-két betanult, vagy kitapasztalt közös mozzanat, akkor tény, hogy nagyobbak az esélyek a sikerre - számoljuk sikernek az életben maradást is.
Ez a képesség a staff számára iránymutató az irányító és a küzdők képességeiről, és minden olyan helyzetben amikor kétes pont előtt áll a karakter a képesség szintje alapján dönthet a mesélő arról milyen információt, illetve milyen meglátásokat adhat át neki, mire emlékeztetheti őket.

Stratégia
5 szintű
aktív

A stratégia a nagy létszámú csoportok és a hosszú távú, több lépcsős mozzanatok sajátja, amit elsajátítani csak sematikusan lehet, és a csapataink illetve ellenségünk ismeretével lehet csak tovább bővíteni és részletezni. Stratégának lenni nem könnyű, legtöbbször a természetes adottság adja, hogy egy egységnek ki lesz az irányítója, ami végül a tapasztalatok és ismeretek épülésével válik végül valódi stratégiai vezetéssé.
Stratégia tanulásához legalább legénység-méretű csaták tapasztalatai, illetve harcászat és taktika ismeretek is kellenek. Minden stratégia szint engedélyezéséről a staff dönt.
Ez a képesség a staff számára iránymutató az irányító és a küzdők képességeiről, és minden olyan helyzetben amikor kétes pont előtt áll a karakter a képesség szintje alapján dönthet a mesélő arról milyen információt, illetve milyen meglátásokat adhat át neki, mire emlékeztetheti őket.

Tengeri hadviselés
5 szintű
aktív

Habár stratégák gyakran döntik el a csaták sorsát, nincsenek harcok azok nélkül, akik arra képesek, hogy mozgassák azokat. A hadigépek mozgatása és használata a csatában, a csatának megfelelő célokra, egy olyan képesség, amihez nem sokan érteken a kalózok között, ahol a személyes erő a legnagyobb érdem és büszkeség. A legjobb hadviselők mindig is a tengerészetből kerültek ki, és ez is volt a legnagyobb oka annak, hogy a tengereken még mindig egyensúlyban van a hatalom, és a kalózok máig is csak úgy hullanak, mint a pelyva.
A tengeri hadviselésben jártas ember a hajóra optimalizált harci gépezetek kezelését, és magának a hajónak a hadi használatát érti. Minél magasabb szintű a tudása, annál nagyobb mértékű és gyorsaságú a sikeressége a kezelés során, illetve annál tájékozottabb és annál könnyebben ismeri fel az ellenséges hajókon illetve azok mozgásából/taktikájából a hadviselési céljaikat.


Szárazföldi hadviselés
5 szintű
aktív

Habár stratégák gyakran döntik el a csaták sorsát, nincsenek harcok azok nélkül, akik arra képesek, hogy mozgassák azokat. A hadigépek mozgatása és használata a csatában, a csatának megfelelő célokra, egy olyan képesség, amihez nem sokan érteken a kalózok között, ahol a személyes erő a legnagyobb érdem és büszkeség. A legjobb hadviselők mindig is a tengerészetből kerültek ki, és ez is volt a legnagyobb oka annak, hogy a tengereken még mindig egyensúlyban van a hatalom, és a kalózok máig is csak úgy hullanak, mint a pelyva.
A szárazföldi hadviselésben jártas ember a szárazföldi és hordozható harci gépezetek kezelését, és a védelmek, járművek használatát, kialakítását érti. Minél magasabb szintű a tudása, annál nagyobb mértékű és gyorsaságú a sikeressége ezek kezelése során, illetve annál tájékozottabb és annál könnyebben ismeri fel, vagy képes meghatározni azok gyengéit.


[terep]ismeret
3 szintű
aktív

Egy bizonyos terepen való hadviselési tapasztalat, aminek köszönhetően a harcok során előnyökre tehet szert a tapasztalatát használó harcos.
Ez a képesség az általános ismereti alapú jellegén túl szerencsét is jelképez: "aki áldoz a tanulásra, könnyebben talál szerencsét is" jeligével.

[hadviselési stílus]
X szintű
aktív

A hadviselésnek nem csak univerzális törvényei vannak, hanem, mint minden más ember által érintett témának, ennek is vannak stílusai. Ezek megnyilvánulhatnak rendszerben (sajátos hadrend) jártasságokban (vadász-gerillák) emberkezelésben (ágytöltelék-sereg) cselekben és csapdákban (Usopp-szindróma) de lényegében ahány csapat, annyi szokás alakulhat ki egymás között.
Ez a képesség az általános ismereti alapú jellegén túl szerencsét is jelképez: "aki áldoz a tanulásra, könnyebben talál szerencsét is" jeligével.
[halász-vadász stílus]
X szintű
aktív

A vadászat és halászat, bármennyire is alapvetőnek és egyszerűnek is tűnhet, végül is olyan tanok a hadviselőknek, mint a stratégáknak a sakk. Megadhatnak mindent a kezdő tapasztalatoktól a terep és a forgatott fegyver ismeretén át a fegyverviselőknek. A hadviselés és a vadászat két egymást kiegészítő művészet, amik együttes tapasztalata csak jobbá és erősebbé tehetik a harcost.
A vadászat szintjeinek értéke beleszámít a karakter harci értékébe, ha a harca körülményei egyeznek a vadászati- és terepismereteivel.

Halismeret
aktív

A karakter az általa megismert vizek halairól gyorsan képes következtetéseket levonni, és többségüket azonnal felismeri, beosztályozza kinézet alapján.

Vadismeret
aktív

A karakter az általa megismert tájak vadairól gyorsan képes következtetéseket levonni, és többségüket azonnal felismeri, beosztályozza kinézet alapján.

Madárismeret
aktív

A karakter az általa megismert területek szárnyasairól gyorsan képes következtetéseket levonni, és többségüket azonnal felismeri, beosztályozza kinézet alapján.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Harci Képességek
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Speciális Képességek (Összesítő)
» -=Sharingan=-
» -=Unazaki klán=-
» Mizukage palota
» Rikudou Sennin és a Chakra Eredete

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
¤ MugiwaraDarkBB ¤ :: Szabályzat és egyéb információk :: Ismertetők :: Képességek-
Ugrás: